- белы хлеб (кавалкі) - 3 шт.
- сметанкавае масла – 30 г
- грыбы (парэзаныя) – 500 г
- часнык (раздушаны) - 1 зубчык
- гароднінны булён - 870 мл
- кмен (молаты) - 1/4 ст.л.
- сліўкі - 300 мл
- пятрушка (зеляніна, парэзаная) - 2 ст.л.
- пластавае цеста (лісты) - 2 шт.
- яйка (жаўток) - 1 шт.
Зрэзаць з хлеба скарынкі, разламаць яго на кавалачкі. Нагрэць масла ў вялікім рондалі, абсмажыць грыбы і часнык да мяккасці. Дадаць хлеб, булён і мушкатавы арэх.
Варыць, не накрываючы вечкам, на працягу 15 хвілін. Затым у блендэры ці кухонным камбайне зрабіць з супу пюрэ. Вярнуць у рондаль, дадаць сліўкі і пятрушку і падагрэць, не даводзячы да кіпення.
Падзяліць суп па 4 вогнетрывалым талеркам, зверху пакласці па пласту пластавага цеста і абрэзаць края.
Вышмараваць яечным жаўтком, паставіць талеркі на бляху і запякаць у гарачай духоўцы да карычневага колеру, пакуль цеста не паднімецца.
|