-ялавічына на костцы- 1-1,5 кг
-морква - 2 шт.
-рэпчатая цыбуля - 2 шт.
-лаўровы ліст - 1 шт.
-перац гарошкам - 4-6 шт.
-рыс - 1/2 шклянкі
-бульба - 4-5 шт.
-салёныя агуркі - 6-8 шт.
-расол агурочны - 3/4 шклянкі
-алей
-смятана - для падачы
-зеляніна - для ўпрыгожвання
Мяса памыць, пакласці ў рондаль, заліць халоднай вадой, прыкладна 3-4 л. Давесці ваду да кіпення, зняць пену. Пакласці ў рондаль 1 моркву і 1 цыбуліну, лаўровы ліст і перац гарошкам. Зменшыць тэмпературу і варыць булён да гатовасці мяса, прыкладна 1-1,5 гадзіны. Затым мяса і гародніну выцягнуць. Пакласці ў булён прамыты рыс.
Моркву нарэзаць саломкай. У патэльні разагрэць 2 ст. л. алею, выкласці моркву і абсмажваць да мяккасці. Рэпчатую цыбулю нарэзаць. Выкласці нарэзаную цыбулю да морквы. Бульбу ачысціць, нарэзаць брусочкамі і пакласці ў суп. З агуркоў пры жаданні зняць скурку, нарэзаць саломкай.
Дадаць агуркі да гародніны, трохі патушыць. Уліць агурочны расол. Мяса нарэзаць кавалачкамі і пакласці ў суп. Пакласці агуркі з гароднінай. Варыць суп да гатовасці ўсіх інгрэдыентаў, затым пліту выключыць і даць супу пастаяць хвілін 10-15. Разліць суп па талерках і падаць да стала, заправіўшы смятанай і свежай зелянінай.
|