Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЯБЛЫЧНА-ГАРБУЗОВЫ СУП

    Для булёна:

    - гарбуз (насенне) - ад 1 шт.

    - яблыкі (кісла-салодкія) - 3 шт.

    - гарбузовае пюрэ - 3 шклянкі

    - часнык - 1 галоўка

    - рэпчатая цыбуля - 1 шт.

    - апельсін (цэдра) - 1/2 шт.

    - соль - 1 г. л.

    - вада - 6 шклянак

    для супу:

    - яблычны сок (канцэнтраваны) - 1/2 шклянкі

    - яблыка - 1 шт.

    - рэпчатая цыбуля - 1 шт.

    - аліўкавы алей - 3 ст. л.

    - парашок кары - 1 ст. л.

    - падрыхтаваны булён - 5 шклянак

    - гарбузовае пюрэ - 3 шклянкі

    - канцэнтраванае малако - 1 шклянка

    - папрыка (молатая) - па густу.

     

    Гатуем булён: Каб прыгатаваць булён для супу, проста змяшайце ўсе кампаненты ў рондалі з вадой і сварыце. Пры гэтым яблыкі і цыбуліну нарэжце на чвэртачкі, часнык падзеліце на зубчыкі.

    Пастаўце рондаль на максімальны агонь, хутка давядзіце да кіпення, пасля чаго зменшыце агонь да мінімуму і стамляйце пад шчыльна зачыненым вечкам на працягу 45 хвілін.

    Булён астудзіце на працягу прыкладна паўгадзіны, працадзіце, мякаць гародніны выкіньце, яна больш не спатрэбіцца.

    У вас павінна атрымацца 5 шклянак булёна, калі атрымліваецца менш - даліце неабходную колькасць кіпячонай і астуджанай вадой. У прынцыпе, вы можаце замяніць гарбузовы булён на курыны.

    Рыхтуем суп. Патушыце дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю у аліўкавым алеі на працягу 3 хвілін, пасля чаго дадайце ў патэльню яблыка, вычышчанае ад костачак і скуркі і нарэзанае долькамі.

    Тушыце яшчэ 2 хвіліны. Запраўце сумесь парашком кары і пакіньце на агні яшчэ 1 хвіліну. Зніміце з агню і злёгку астудзіце. Палову цыбульна-яблычнай сумесі выкладзіце ў глыбокі рондаль, уліце 5 шклянак булёна і дадайце гарбузовае пюрэ.

    Давядзіце да кіпення, зменшыце агонь і на павольным агні варыце на працягу прыкладна 10 хвілін, перыядычна памешваючы. Іншую палову цыбульна-яблычнай сумесі ўзбіце з канцэнтраваным яблычным сокам.

    Уліце ў суп. Дадайце ў яго малако і давядзіце да закіпання, але не кіпеціце. Пры падачы запраўце суп папрыкай

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (02.08.2014)
    Праглядаў: 268 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar