Для булёна:
- гарбуз (насенне) - ад 1 шт.
- яблыкі (кісла-салодкія) - 3 шт.
- гарбузовае пюрэ - 3 шклянкі
- часнык - 1 галоўка
- рэпчатая цыбуля - 1 шт.
- апельсін (цэдра) - 1/2 шт.
- соль - 1 г. л.
- вада - 6 шклянак
для супу:
- яблычны сок (канцэнтраваны) - 1/2 шклянкі
- яблыка - 1 шт.
- рэпчатая цыбуля - 1 шт.
- аліўкавы алей - 3 ст. л.
- парашок кары - 1 ст. л.
- падрыхтаваны булён - 5 шклянак
- гарбузовае пюрэ - 3 шклянкі
- канцэнтраванае малако - 1 шклянка
- папрыка (молатая) - па густу.
Гатуем булён: Каб прыгатаваць булён для супу, проста змяшайце ўсе кампаненты ў рондалі з вадой і сварыце. Пры гэтым яблыкі і цыбуліну нарэжце на чвэртачкі, часнык падзеліце на зубчыкі.
Пастаўце рондаль на максімальны агонь, хутка давядзіце да кіпення, пасля чаго зменшыце агонь да мінімуму і стамляйце пад шчыльна зачыненым вечкам на працягу 45 хвілін.
Булён астудзіце на працягу прыкладна паўгадзіны, працадзіце, мякаць гародніны выкіньце, яна больш не спатрэбіцца.
У вас павінна атрымацца 5 шклянак булёна, калі атрымліваецца менш - даліце неабходную колькасць кіпячонай і астуджанай вадой. У прынцыпе, вы можаце замяніць гарбузовы булён на курыны.
Рыхтуем суп. Патушыце дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю у аліўкавым алеі на працягу 3 хвілін, пасля чаго дадайце ў патэльню яблыка, вычышчанае ад костачак і скуркі і нарэзанае долькамі.
Тушыце яшчэ 2 хвіліны. Запраўце сумесь парашком кары і пакіньце на агні яшчэ 1 хвіліну. Зніміце з агню і злёгку астудзіце. Палову цыбульна-яблычнай сумесі выкладзіце ў глыбокі рондаль, уліце 5 шклянак булёна і дадайце гарбузовае пюрэ.
Давядзіце да кіпення, зменшыце агонь і на павольным агні варыце на працягу прыкладна 10 хвілін, перыядычна памешваючы. Іншую палову цыбульна-яблычнай сумесі ўзбіце з канцэнтраваным яблычным сокам.
Уліце ў суп. Дадайце ў яго малако і давядзіце да закіпання, але не кіпеціце. Пры падачы запраўце суп папрыкай
|