-600-700 г марожанага луфара
- 1,5 л вады,
-3 клубня бульбы,
-1 морква,
-2 галоўкі рэпчатай цыбулі,
-1 корань пятрушкі,
-2 лаўровых ліста,
-па 3-4 гарошыны духмянага і чорнага перцу,
-соль.
З паляндвіцы рыбы (са скурай і рэбернымі косткамі) сварыць булён. Моркву нарэзаць саломкай і спасераваць на масле. У працэджаны кіпячы булён пакласці пасераваную моркву, бульбу, цыбулю і пятрушку, нарэзаныя буйнай саломкай, і варыць да гатовасці. Пры падачы на стол у талеркі пакласці кавалачкі рыбы, наліць юху і пасыпаць зелянінай.
|