-рыба разробленая без галавы - 400 г
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-алей - 4 ст. лыжкі
-мука пшанічная - 1 ст. лыжка
-сок 1 цытрыны
-зеляніна чабора, кропу і кінзы - па 1/4 пучка
-лаўровы ліст - 1 шт.
-часнык - 1 зубчык
-гваздзічка - 4 бутона
-перац востры - 1 струк
-перац белы,
-імбір молаты,
-соль - па густу
Рыбу нарэжце буйнымі кавалкамі. У цыбуліну ўстаўце бутоны гваздзікі. Закіпеціце 1,5 л вады, пасаліце, пакладзіце цыбулю, зеляніну, спецыі, востры перац, уліце аліўкавы алей, варыце 10 хвілін, затым пакладзіце рыбу і варыце яшчэ 10 хвілін. Выміце рыбу і зеляніну, працадзіце булён. Мякаць рыбы адлучыце ад костак. Муку развядзіце невялікай колькасцю вады, уліце ў булён, дадайце рыбу, праварыце 5 хвілін, затым дадайце здробнены часнык. Перад падачай уліце ў юху цытрынавы сок, асобна падайце сухарыкі
|