Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЮХА ДАНСКАЯ

    Дробную рыбку, хвасты і голавы ад буйнай рыбы заліваю халоднай вадой і давожу да кіпення. Здымаю плеўку, памяншаю агонь, кладу соль, цукар з разліку кавалачак на два літра вады, перац гарошкам, пару цыбулін і вару адну гадзіну. Важна, каб агонь быў ціхі, інакш юха будзе каламутнай. Потым адцэджваю праз сіта булён у чысты рондальчык і давожу да кіпення. У кіпячы булён кладу спачатку тры-чатыры лыжкі прамытага проса, потым моркву (папярэдне нарэзаць саломкай). Працягваю варыць хвілін дзесяць. Дадаю бульбу і на яе апускаю кавалкі буйнай рыбы. Вару хвілін пяць-сем. Шумоўкай вымаю рыбу і перакладаю яе на талерку, потым можна будзе кожнаму дадаць па жаданні ў юху. У юху дадаю сталовую лыжку топленага сметанкавага масла, лаўровы ліст, пару долек душанага часныку, кроп. Выключаю агонь і пад вечкам даю пастаяць не меней 30 хвілін. Юха атрымліваецца без дробных костак, што важна, калі за сталом дзеці. Топленае масла дапамагае ўзмацніць водар рыбы, упрыгожвае юху залатымі бліскаўкамі і змякчае густ.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (09.07.2014)
    Праглядаў: 165 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar