- рыба дробная (ёрш, акунь) – 150 г
- судак свежы ці капітан, ці акунь марскі – 170 г
- цыбуля рэпчатая - 25 г
- пятрушка і салера (корань) – 10 г
- бульба – 60 г
- сала-шпік – 5 г
- зеляніна пятрушкі – 5 г
- соль
для кашы:
- проса ці рыс – 15 г
- булён рыбны – 40 г
- алей - 5 г
- масла сметанкавае – 5 г
- яйка - 1/4 шт.
- соль.
Дробную разробленую рыбу без жабраў і вачэй прамыць, заліць халоднай вадой і варыць з даданнем абсмажанай без тлушчу рэпчатай цыбулі, кораня пятрушкі і салеры да разварвання рыбы. Гатовы булён працадзіць і частку яго пакінуць для падрыхтоўкі кашы. У кіпячы рыбны булён пакласці нарэзаную долькамі бульбу, праварыць 10-15 хвілін, затым дадаць падрыхтаваныя парцыённыя кавалкі паляндвіцы судака без скуры і костак і варыць да гатовасці рыбы. Юху заправіць расцёртым з рэпчатай цыбуляй салам, дадаць лаўровы ліст, чорны перац гарошкам, соль і давесці да кіпення. Пры падачы пасыпаць дробна сечанай зелянінай пятрушкі, асобна падаць кашу. Для падрыхтоўкі кашы перабраць і прамыць проса ці рыс, абсмажыць у гарачым алеі, злучыць з булёнам і варыць да глейкай кансістэнцыі. У паўгатовую кашу дадаць сметанкавае масла, узбітыя яйкі, соль, вымешаць і варыць на пару да гатовасці
|