Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЮХА ДНЯПРОЎСКАЯ

    - рыба дробная (ёрш, акунь) – 150 г

    - судак свежы ці капітан, ці акунь марскі – 170 г

    - цыбуля рэпчатая - 25 г

    - пятрушка і салера (корань) – 10 г

    - бульба – 60 г

    - сала-шпік – 5 г

    - зеляніна пятрушкі – 5 г

    - соль

    для кашы:

    - проса ці рыс – 15 г

    - булён рыбны – 40 г

    - алей - 5 г

    - масла сметанкавае – 5 г

    - яйка - 1/4 шт.

    - соль.

     

    Дробную разробленую рыбу без жабраў і вачэй прамыць, заліць халоднай вадой і варыць з даданнем абсмажанай без тлушчу рэпчатай цыбулі, кораня пятрушкі і салеры да разварвання рыбы. Гатовы булён працадзіць і частку яго пакінуць для падрыхтоўкі кашы. У кіпячы рыбны булён пакласці нарэзаную долькамі бульбу, праварыць 10-15 хвілін, затым дадаць падрыхтаваныя парцыённыя кавалкі паляндвіцы судака без скуры і костак і варыць да гатовасці рыбы. Юху заправіць расцёртым з рэпчатай цыбуляй салам, дадаць лаўровы ліст, чорны перац гарошкам, соль і давесці да кіпення. Пры падачы пасыпаць дробна сечанай зелянінай пятрушкі, асобна падаць кашу. Для падрыхтоўкі кашы перабраць і прамыць проса ці рыс, абсмажыць у гарачым алеі, злучыць з булёнам і варыць да глейкай кансістэнцыі. У паўгатовую кашу дадаць сметанкавае масла, узбітыя яйкі, соль, вымешаць і варыць на пару да гатовасці

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (09.07.2014)
    Праглядаў: 176 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar