-500 г шчупака,
-2 бульбіны,
-2 морквы,
-2 памідора,
-2 цыбуліны,
-2 ст.лыжкі алею,
-корань пятрушкі,
-лаўровы ліст,
-зеляніна,
-перац - па густу,
-соль - па густу.
Шчупака нарэзаць на парцыённыя кавалкі, пасаліць, паставіць на холад на 30 хвілін. А тым часам адварыць у плыні 15 хвілін пакінутыя ад шчупака луску, плаўнікі, хвост, галаву, ікру, малокі. Калі булён закіпіць дадаць у яго вычышчаную цыбуліну. Булён працадзіць, апусціць у яго рыбу і парэзаную саломкай бульбу, варыць 3 хвіліны, пасля чаго дадаць нарэзаныя і абсмажаныя ў масле цыбулю і памідоры. За 10 хвілін да гатовасці заправіць юху рэзкімі затаўкамі.
|