З харыуса юха робіцца наступным чынам. Бяруцца голавы, хрыбет, плаўнікі, карацей кажучы, тое, што засталося ад падрыхтоўкі маласола. Заліваецца ўсё сцюдзёнай вадой - так, каб ледзь-ледзь прычыніла гушчу, праз 5 хвілін пасля закіпання гушча выдаляецца; калі вышэйпералічаны матэрыял яшчэ застаўся, то закладваецца яшчэ і ўсё паўтарыць. У юшку закладваюцца адмыслова адабраныя голавы ці парцыённыя кавалкі, даводзіцца ўсё да кіпення і варыцца на павольным агні каля 5-8 хвілін (у залежнасці ад памеру рыбы). Асноўнае правіла - не пераварваць! Галовы ці кавалкі рыбы вынімаюцца, астуджаюцца і падаюцца на стол. Юха разліваецца ў кружкі і падаецца ў гарачым выглядзе. Калі хто не спрабаваў - раю
|