-фасоль - 0.5 шклянкі
-бульба – 5 шт.
- цыбуля рэпчатая – 2 галоўкі
-корань пятрушкі - 1 шт.
-морква – 2 шт.
- масла сметанкавае – 3 ст. лыжкі
-вада - 2 л
-лаўровы ліст - па густу
-зеляніна - па густу
-соль - па густу
-перац - па густу
Фасоль перабіраюць, мыюць, кладуць у халодную ваду, даюць закіпець на павольным агні, а потым вараць пры вельмі слабым кіпенні да гатовасці. Моркву і пятрушку чысцяць, наразаюць кубікамі, а цыбулю - кольцамі і пасеруюць долькамі, кладуць у кіпячую ваду і вараць 15-20 хвілін. У канцы варкі кладуць вараную фасоль разам з адварам, пасераваныя карэнні, цыбулю, соляць, запраўляюць перцам і лаўровым лістом. Пры падачы на стол юшку ў талерцы пасыпаюць дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі ці кропу.
|