-косткі ялавічныя - 1 кг
-морква - 1-2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 2 галоўкі
-корань пятрушкі - 1 шт.
- масла сметанкавае - 100 г
-смятана - 1.5 шклянкі
-мука - 0.5 шклянкі
-зеляніна кропу - па густу
-зеляніна пятрушкі - па густу
-перац - па густу
-соль - па густу
Ялавічныя костачкі прамыць, заліць халоднай вадой і адварыць. Моркву, цыбулю, пятрушку дробна нарэзаць і стушыць са сметанкавым маслам і касцяным булёнам. Затым тушаную гародніну працерці праз сіта і злучыць з касцяным булёнам. Юшку заправіць расцёртай са смятанай мукой, пасаліць і паперчыць. Падаваць на стол, пасыпаўшы зелянінай кропу і пятрушкі.
|