- гарох - 1/2 шклянкі
- бульба - 4 шт.
- пятрушка (корань) - 1/2 шт.
- морква - 1/2 шт.
- лаўровы ліст - 3 шт.
- рэпчатыая цыбуля- 1 шт.
- сала – 50 г
- пшанічная мука - 1 ст.л.
- духмяны перац (гарошак) - 3 шт.
- пятрушка (зеляніна) - 1 ст.л.
Гарох перабіраюць, прамываюць, замочваюць і вараць да паўгатовасці. Затым апускаюць вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу, кіпяцяць. Дадаюць нарэзаныя і злёгку абсмажаныя корань пятрушкі, моркву і рэпчатую цыбулю, лаўровы ліст, духмяны перац, соль. Вараць да гатовасці. За 3-5 хвілін да канчатка варкі юшку запраўляюць злёгку абсмажаным нарэзаным на кубікі салам і пасераванай мукой Пры падачы юшку пасыпаюць дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі.
|