-гарох – 200 г
-бульба – 500 г
-морква карэйская - 2 шт.
-корань пятрушкі - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-сала - 50 г
-мука - 0.5 ст. лыжкі
-адвар гарохавы – 2 л
-лаўровы ліст - па густу
-соль - па густу
-перац - па густу
Прамыты гарох перабраць і варыць да паўгатовасці, дадаць да яго вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу і варыць 7-10 хвілін. Моркву і пятрушку нарэзаць дробнымі кубікамі, цыбулю дробна шаткаваць і ўсё разам пасераваць на сале, нарэзаным кубікамі. У канцы пасеравання дадаць муку і пасераваць яшчэ некалькі хвілін. Пасераваную гародніну развесці гарохавым адварам, дадаць у юшку і варыць 10 хвілін. У канцы варкі пакласці соль, перац, лаўровы ліст.
|