-бульба – 5 шт.
-соль - па густу
-яйка – 1 шт.
-вада - 1.5 л
-спецыі - па густу
-грыбы сушоныя - 7 шт.
-ліхія - 300 г
Сушоныя грыбы добра прамыць, заліць халоднай вадой і сварыць. Затым дробна нарэзаць і падсмажыць з цыбуляй на сметанкавым масле. У грыбны булён пакласці бульбу, цыбулю, грыбы і варыць 20-25 хвілін. Затым дадаць соль, перац і давесці да кіпення. Перад падачай да стала ў юшку пакласці фрыкадэлькі і пасыпаць зелянінай. Для падрыхтоўкі фаршу рыбную паляндвіцу і цыбулю прапусціць 2-разы праз мясасечку, дадаць яйка, соль, перац. Атрыманую масу добра ўзбіць, сфармаваць фрыкадэлькі і адварыць у вадзе.
|