-малако - 1 л
-бульба - 3-4 шт.
-яйкі - 2 шт.
-мука - 2-3 ст. лыжкі
- масла сметанкавае - 1 ст. лыжка
-соль - па густу
Звараную працёртую бульбу, сырыя яечныя жаўткі і муку змяшаць, пасаліць, затым дадаць ўзбітыя яечныя бялкі і зноў перамяшаць. Атрыманае пюрэ ўзяць сталовай лыжкай, краі параўняць, затым гарбатнай лыжкай, змочанай у гарачай вадзе, адлучыць галушкі і апусціць іх у гарачае малако. Варыць галушкі варта пры самым слабым кіпенні, без вечка на працягу 10-12 хвілін, пасля чаго юшку пасаліць і дадаць масла. Малочную юшку можна прыгатаваць з мучнымі галушкамі, а таксама з галушкамі з манных круп.
|