-трыбухі курыныя - 500 г
-бульба - 7-8 шт.
-морква - 1 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-проса - 0.5 шклянкі
-сала - 25 г
-вада - 2 л
-лаўровы ліст - па густу
-зеляніна - па густу
-соль - па густу
-перац - па густу
Добра вычышчаныя і прамытыя курыныя трыбухі вараць да гатовасці, кладуць прамытае проса, нарэзаную буйнымі кубікамі бульбу, моркву, пятрушку і цыбулю, нарэзаныя дробнымі кубікамі і пасераваныя на свіным сале, і вараць 10-15 хвілін. Пасля гэтага юшку запраўляюць перцам, лаўровым лістом, соляць і вараць да гатовасці. Пры падачы на стол у талерку з юшкай кладуць дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі і зялёную цыбулю.
|