- ялавічына – 500 г
- грыбы (лісічкі, шампіньёны, белыя) - 300-500 г
- часнык - 2 зубчыка
- цукар - 1 г.л.
- соль - па густу
- чырвоны перац (молаты) - па густу
- зеляніна - 2 ст.л.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- сметанкавае масла - 3-4 ст.л.
- пшанічная мука - 2 ст.л.
Мяса нарэзаць кавалачкамі (2x4) і добра перамяшаць са здробненым часныком, цукрам, соллю, перцам і зелянінай. Прычыніць вечкам і пакінуць на 1 гадзіну.
Грыбы ачысціць, парэзаць, абсмажыць у масле, дадаць вады і тушыць. Мяса заліць 1 л вады, дадаць цыбулю, пакінутую палову масла, грыбны адвар (ад тушэння).
Усё шчыльна зачыніць і тушыць да гатовасці на моцным агні. За 10 хвілін да гатовасці дадаць грыбы. Муку развесці з вадой і дадаць у падліўку, змяшаць з рэшткамі масла
|