-4 агурка,
-300 мл. гародніннага ці курынага булёна,
-300 мл. грэцкага ёгурта (калі рыхтуеце агурочны суп для пахудання, то можна ўзяць абястлушчаны натуральны ёгурт ),
-2 ст. лыжкі аліўкавага ці сланечнікавага алею,
-1 зубок часныку,
-кроп,
-120 г ядзеркаў грэцкага арэха,
-сушоная молатая кінза,
-чорны молаты перац,
-соль.
1.Памыць і пачысціць ад скуркі агуркі, дробна іх парэзаць. Пачысціць і раздушыць часнычніцай зубок часныку.
2.Ёгурт ўзбіць відэльцам ці венцам. Змяшаць яго з гароднінным ці курыным булёнам. Дадаць выдушаны часнык, аліўкавы ці сланечнікавы алей і дробна парэзаны кроп. Ізноў ўсё ўзбіць.
3. Дадаць дробна парэзаныя агуркі і перамяшаць. Суп пасаліць і паперчыць па густу. Паставіць суп у халадзільнік для астуджэння, накрыўшы вечкам.
4. Ядры грэцкіх арэхаў паламаць і загартаваць на патэльні, без дадання алею. Перад падачай на стол, разліць халодны агурочны суп па талерках.
Зверху пасыпаць ядрамі грэцкага арэха і кінзой. Дарэчы, з агурка і грэцкага ёгурта можна прыгатаваць смачны халодны соус для рыбы - ласося, тунца ці трэскі.
Для гэтага змяшайце ёгурт з агуркамі ( 2 часці ёгурта і 1 частка агуркоў ) і ўзбіце блендэрам. Пасаліце і паперчыце па густу.
|