-хлеб белы чэрствы - 475 г
-міндаль - 155 г
-часнык - 4 зубчыка
-алей аліўкавы - 130 мл
-воцат вінны белы - 4 ст. лыжкі
-булён гароднінны - 375 мл
-кішміш - 200 г
1. Вазьміце 400 грам чэрствага хлеба без скарынак і замачыце ў халоднай вадзе на 5 хвілін, злёгку адцісніце.
У блендэр пакладзіце часнык і вычышчаны ад лупіны белы міндаль, добра здрабніце. Дадайце хлеб і яшчэ раз ўзбіце да стану пасты.
2. Паступова дадавайце 125 мл алею, працягваючы ўзбіваць, да кансістэнцыі маянэза. Павольна дадайце воцат і 315 мл булёна ці вады да патрэбнай вам кансістэнцыі.
Узбівайце 1 хвіліну. Пасаліце і пастаўце ў халадзільнік на 2 гадзіны. Калі суп вельмі згус у халадзільніку, дадайце яшчэ булёна.
3. Разагрэйце 2 сталовыя лыжкі аліўкавага алею ў патэльні і дадайце пакінуты хлеб, нарэзаны кубікамі. Смажце 2-3 хвіліны да залацістага колеру. Перакладзіце на папяровы ручнік.
4. Падавайце суп вельмі халодным, зверху пасыпаўшы вінаградам і сухарыкамі
|