-алей аліўкавы extra virgin - 1 ст. лыжка
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-соль буйная - па густу
-часнык - 2 зубчыка
-кары парашок - 2 гарбатныя лыжкі
-цукіні маладыя - 700 г
-бульба - 1 шт.
-шматкі міндаля - 0,3 шкл.
1. Разагрэйце аліўкаваы алей ў сатэйніку на сярэднім агні. Дадайце дробна нарэзаную цыбулю і 1 сталовую лыжку солі.
Рыхтуйце, памешваючы, да мяккасці цыбулі 4-5 хвілін. Дадайце здробнены часнык і кары. Рыхтуйце, памешваючы, да з'яўлення паху прыкладна хвіліну.
2. Дадайце тонка нарэзаныя цукіні, вычышчаную і нарэзаную лустачкамі бульбу і 4 шклянкі вады. Давядзіце да кіпення, паменшыце агонь і варыце да мяккасці гародніны 10-15 хвілін.
3. Пераліце суп у блендэр і ўзбіце да стану пюрэ. Астудзіце і падавайце, пасыпаўшы смажаным міндалем.
|