-250 г спелых ягад кізіла,
-2 ст. лыжкі крухмалу,
-некалькі галінак мяты,
-5-7 шт. ядраў грэцкіх арэхаў,
-1 літр вады,
-зеляніна,
-соль - па густу,
-цукар - па густу,
-спецыі - па густу.
Кізіл перабраць, прамыць, заліць вадой, адварыць да мяккасці (5-7 хвілін), адвар зліць у асобны посуд, плады працерці праз сіта, а атрыманае пюрэ злучыць з адварам.
Крухмал развесці невялікай колькасцю халоднай вады і ўліць тонкім струменьчыкам, бесперапынна памешваючы, у адвар кізіла.
Мяту здрабніць, пакінуўшы некалькі лісцікаў для ўпрыгожвання супу. Суп давесці да кіпення, увесь час памешваючы, пакуль не згусне, але не кіпяціць, дадаць спецыі і мяту, цукар і соль.
Падаваць суп халодным, пасыпаўшы дробна сечанай зелянінай і тоўчанымі арэхамі, упрыгожыўшы цэлымі лісцікамі мяты.
|