- грыбы – 250 г
- алей - 2 ст.л.
- цыбуля рэпчатая (маленькая) - 1 шт.
- мука - 1 ст.л.
- соль - па густу
- вада - 1 л
- памідоры - 1-2 шт.
- яблыка - 1/2 шт.
- кроп ці зялёная цыбуля - па густу.
Грыбы наразаюць брусочкамі і абсмажваюць у алеі, затым дадаюць цыбулю і муку, злёгку падрумяньваюць. Заліваюць гарачай вадой, запраўляюць і вараць 10-15 хвілін.
За некалькі хвілін да канчатка варкі дадаюць нарэзаныя лустачкамі памідоры ці агурок і яблыка. Пры падачы на стол суп пасыпаюць зелянінай.
|