-грыбы белыя сушоныя - 20 г
-масліны - 200 г
-філе анчоуса - 3 шт.
-каперсы - 1 гарбатная лыжка
-алей аліўкавы - 4 ст. лыжкі
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-шампіньёны - 500 г
-чабор - 4 сцябла
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-масла сметанкавае - 2 ст. лыжкі
-віно белае сухое - 100 мл
-арэхі кедравыя - 2 ст. лыжкі
-сліўкі - 100 мл
-багет французскі - 8 шт.
1. Баравікі замачыце ў 250 мл гарачай вады прыкладна на 30 хвілін. Для падрыхтоўкі тапенады (праванскай прыправы з маслін, анчоусаў, каперсаў) выдаліце з маслін костачкі. Анчоусы памыйце і папрамакайце насуха. Змяшайце блендэрам да кансістэнцыі пасты масліны, каперсы, анчоусы з 1-2 сталовымі лыжкамі аліўкавага алею. Пасаліце, паперчыце.
2. Шампіньёны ачысціце і прамыйце. Некалькі грыбоў адкладзіце, астатнія дробна нарэжце. Чабор прамыйце, абарвіце лісцікі. Цыбулю ачысціце, дробна пасечыце. Баравікі адцісніце, ваду ад грыбоў захавайце.
3. Разагрэйце ў рондалі 1 сталовую лыжку алею і абсмажце шампіньёны і баравікі. Дадайце цыбулю і палову чабора. Запраўце соллю і перцам. Ўліце ваду ад грыбоў, віно і 600 мл. вады. Давядзіце да кіпення, зачыніце вечкам і варыце прыкладна 15 хвілін.
4. Адкладзеныя шампіньёны нарэжце тонкімі лустачкамі. Арэхі абсмажце на патэльні без масла да залацістага колеру, затым выкладзіце. Разагрэйце на патэльні 2 сталовыя лыжкі сметанкавага масла і абсмажце кавалачкі багета да залацістай скарыначкі з кожнага боку. Нашмаруйце на кавалачкі хлеба пасту з маслін.
5. Ў суп ўліце сліўкі. Блендэрам здрабніце суп да кансістэнцыі пюрэ. Запраўце соллю і перцам. Разліце суп па талерках, упрыгожце шампіньёнамі, арэхамі і лісцікамі чабора. Падавайце на стол разам з тостамі.
|