-капуста кветкавая - 500 г
-морква - 1 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-бульба - 1 шт.
-малако - 1 шкл.
-булён гароднінны - 1 л
-зеляніна - 1 пучок
-куркума - 1 гарбатная лыжка
-арэх мушкатавы - па густу
-гхі - 1 ст. лыжка
-перац чылі - 1 шт.
-часнык - 1 зубчык
-фундук - 50 г
-семечкі гарбуза вычышчаныя - 15 г
-семена лёну - 15 г
-мука пшанічная - 1 ст. лыжка
-жаўток яечны - 1 штука
-алей аліўкавы - 4 ст. лыжкі
-кунжут - 15 г
1. Рыхтуем булён (калі няма гатовага). Чысцім гародніну. Капусту разбіраем на суквецці. Моркву націраем. Бульбу наразаем дробнымі кубікамі. Цыбулю наразаем, як зручна.
2. На патэльню кладзём гхі, пасеруем перац чылі, дадаем часнык, куркуму, добра размешваем. Дадаем цыбулю, ізноў размешваем (чылі перац вымаем). Пасля разводзім аліўкавым алеем і дадаем моркву. Змешваем. Тушым хвілін 5.
3. У халодным малацэ размешваем муку, потым дадаем яечныя жаўткі, узбіваем да аднастайнай масы і даліваем сумесь у патэльню.
4. Зараз у патэльню кладзём яшчэ капусту, разабраную на дробныя суквецці. Тушым на маленькім агні, пакуль капуста не стане зусім мяккай. Пры неабходнасці даліваем у патэльню булён.
5. Арэхі, семечкі і насенне перамолваем з дапамогай кавамолкі ці блендэра (можна дробна нарэзаць і расцерці ў ступцы - так больш зберажэцца карысных рэчываў). Пасля дадаем ў патэльню, дзе тушыцца капуста, змешваем.
6. Калі капуста будзе гатовая, усё змесціва пераліваем у рондаль і даводзім булёнам (самі рэгулюйце, як падабаецца). Далей солім, калі ёсць такая неабходнасць, і, калі суп закіпіць, выключаем.
|