-гарбуз - 1 шт.
-булён курыны - 500 мл
-цыбуля - 1 галоўка
-сліўкі 10%-выя - 150 мл
-рукола - па густу
-арэхі кедравыя - 50 г
-арэх мушкатавы - 1 гарбатная лыжка
1. Пачысціце гарбуз: ачысціце ад лупіны і семечак. Нарэжце буйнымі кавалкамі, кіньце ў булён. Вада павінна пакрываць гарбуз цалкам, калі булёна бракуе - даліце вады.Пастаўце варыцца хвілін на 20-25 (у гарбуз павінен лёгка ўваходзіць відэлец).
2. Зліце 3/4 вады - тады суп атрымаецца.
3. Ўзбіце блендэрам у пюрэ, дадайце сліўкі, мушкатавы арэх, соль, перац і пастаўце на агонь на пару хвілін - як толькі суп пачне булькаць, адразу здымайце - нельга даваць яму закіпаць. Руколу і кедравыя арэшкі кідаць непасрэдна ў талеркі
|