-булён курыны - 500 мл
-паста кары чырвоная - 150 г
-кукуруза кансерваваная - 200 г
-катахі кукурузы - 2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-морква - 1 шт.
-алей - 30 мл
-перац чылі чырвоны - па густу
-какос - 1 штука
1. Можна ўзяць гатовую сумесь кары, але я прапаную зрабіць яе самім, для гэтага ў ступцы перамалоць кумін, каляндру, часнык, чырвоны чылі перац, куркуму, імбір і алей, атрымаецца кары-паста, колер і вастрыню можна рэгуляваць колькасцю чылі. Калі бярэце гатовую сумесь запраў, проста змяшайце яе з алеем да кансістэнцыі пасты.
2. У рондальчыку на кунжутным алеі падсмажыць дробнанарэзаныя моркву і цыбулю, дадаць пасту кары, абсмажыць пару хвілін, дадаць кукурузу са слоіка разам з сокам, дробнанарэзаны какос і курыны булён, давесці да кіпення і варыць 5 хвілін.
3. Пераліць у блендэр ці прама ў рондалі ручным ўзбіць усё да практычна аднастайнай кансістэнцыі.
4. З вараных катахоў зрэзаць зерне і, не падзяляючы іх на асобныя зярняткі, проста паламаць у рондаль да супу.
5. Сервіраваць, упрыгожыўшы зверху тонкімі кавалачкамі чырвонага чылі перцу. Калі крэм-суп атрымліваецца моцна густым, ўліце яшчэ курынага булёна і давядзіце да кіпення, перамяшаўшы. Кары дадавайце па густу, колькасць у рэцэпце паказана.
|