-бараніна (мяса) – 250 г.
-баранавая пячонка – 200 г,
-алей - 50 мл,
-зялёная цыбуля - 1 пучок,
-рэпчатая цыбуля - 1 цыбуліна,
-памідоры – 2 шт,
-мука - 1 ст.лыжка,
-рыс – 60 г,
-1 яйка,
-перчыкі вострыя - 4-5 шт,
-пятрушка - па густу,
-мята - па густу,
-чорны перац - па густу,
-воцат - па густу
- соль - па густу.
Пячонку адварыць. Мяса нарэзаць невялікімі кавалкамі, заліць 5-6 шклянкамі вады і варыць да паўгатовасці разам з зялёнай цыбуляй і часткай дробна нарэзаных памідораў. Пасаліць пасля закіпання. У разагрэтым масле паслядоўна спасераваць здробненую рэпчатую цыбулю, пакінутыя памідоры і муку. Заліць невялікай колькасцю булёна, перамяшаць і выліць у булён. Пасля гэтага дадаць рыс, адвараную пячонку, парэзаную кубікамі і перчыкі. Суп дагатаваць, заправіць узбітым яйкам. Паперчыць, дадаць воцат і дробна парэзаную зеляніну.
|