-600 г курыцы (розныя часткі);
-2 цыбуліны;
-1/2 шклянкі рысу;
-жменя грэцкіх арэхаў;
-таматавая паста;
-шафран;
-хмелі-сунелі;
-чырвоны перац;
-лаўровы ліст;
-часнык;
-соль;
-алей;
-пятрушка;
-кінза.
1. Варым курыны булён у плыні гадзіны, здымаючы пену (рондаль прыблізна на 4 л.). Пасаліць у сярэдзіне варкі.
2. З гатовага булёна вымаем курыцу і закладваем прамыты рыс. Працягваем варыць (карычневы рыс да гатовасці варыцца 35 хвілін, на гэта і будзем арыентавацца). Дадаць шафран (лепш шафран імерэтынскі, няпоўную г.л.)
3. Рэжам дробна цыбулю.
4. Абсмажваем яе да залацістага колеру.
5. Дадаем пару ст.л. таматавай пасты і падліваем трохі булёна. і тушым хвілін 7-10.
6. Адпраўляем нашу зажарку ў рондаль.
7. Таўчэм у ступцы арэхі.
8. Адлучаем мяса ад костак.
9. Зараз у суп адпраўляем арэхі, няпоўную ст.л. хмелі-сунелі, перац. Дасаліваем, калі трэба.
10. Праз 5 хвілін кладзем мяса і лаўровы лісцік. Даём трохі пакіпець, выключаем, пасыпаем зелянінай і кладзем раздушаны часнык. Накрываем вечкам і настойваем хвілін 15.
|