-2.5 л - вада
-0.5 шт. - корань салеры
-2 ст. л. - крупа кукурузная
-4 шт. - курыная галёнка
-1 шт. – цыбуля рэпчатая
-1 шт. - цыбуля-парэя
-50 г - арэхі грэцкія
-1 дробка - перац чорны молаты
-0.5 пучка - пятрушка свежая
-2 дробкі - соль
- 0.5 пучка - кроп свежы
Крок 1 Для падрыхтоўкі курынага супу спатрэбіцца цыбуля-парэя, рэпчатая цыбуля, невялікі корань салеры, 4 курыных галёнкі, паўшклянкі грэцкіх арэхаў, зеляніна і кукурузныя крупы.
Крок 2 Галёнкі добра памыць, заліць 2-2,5 літрамі халоднай вады, давесці да кіпення і варыць 30 хвілін на павольным агні, здымаючы пену.
Крок 3 Корань салеры ачысціць і нарэзаць тонкай саломкай, рэпчатую цыбулю дробна нарэзаць, белую частку цыбулі-парэі нарэзаць паўколамі.
Крок 4 Грэцкія арэхі здрабніць у ступцы ў дробку.
Крок 5 Праз 30-40 хвілін кіпення булёна дадаць гародніну і арэхі - варыць усё на павольным агні 15 хвілін.
Крок 6 Кукурузную муку заліць 100 мл халоднай вады і добра размяшаць.
Крок 7 Дадаць ў суп дробна парэзаную зеляніну, разведзеную кукурузную муку, соль і чорны молаты перац па густу, давесці да кіпення і варыць 1 хвіліну.
Крок 8 Затым рондаль зняць з агню і даць настаяцца 5-10 хвілін. Падаваць суп прысыпаўшы зелянінай
|