Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    КВАС ДЛЯ ЧОРБЫ (З ВОТРУБ'Я)

    Гліняны посуд на 4 - 6 л напаўняюць да 1/4 аб'ёму пшанічным вотруб'ем, змяшаным са жменяй кукурузнай мукі, злёгку змочваюць халоднай вадой, затым заліваюць крутым кіпенем, каб посуд напоўніўся на 3/4, добра размешваюць і дадаюць 1,5 - 2 шклянкі закіслага вотруб'я ад ранейшага квасу. Калі яго няма, то змочваюць вотруб'е не халоднай вадой, а простым квасам, калі ж няма квасу, можна ўзяць маладую галінку вішні, буйна насекчы яе, перамяшаць з вотруб'ем. Накрываюць ручніком і ставяць на суткі ў цёплае месца. Перад ужываннем працэджваюць. Квас можна даліваць на чвэрць ці палову аб'ёму, які адліваецца.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (09.07.2014)
    Праглядаў: 218 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar