-1.5 л булёна,
-200 г паляндвіцы гусака,
-3 цыбуліны,
-3 салёных агурка,
-2 ст.лыжкі каперсаў,
-1 корань салеры,
-80 г тамату-пюрэ,
- 2 ст.лыжкі топленага масла,
- 4 ст.лыжкі смятаны,
-палоўка цытрыны,
-перац гарошкам,
-зеляніна кропу,
-алівы і масліны (без костачак),
-соль.
Сварыць булён з гусака, мяса астудзіць і нарэзаць лустачкамі. Агуркі ачысціць ад насення, парэзаць саломкай і прыпусціць у дзвюх сталовых лыжках булёна. Цыбулю і салеру дробна пасекчы і пасераваць у масле. Пасераваць тамат-пюрэ. У кіпячы булён пакласці агуркі, цыбулю, салеру і тамат, варыць 10-15 хвілін пры слабым кіпенні. Дадаць алівы, каперсы, лустачкі гусака, перац, соль, давесці да кіпення, варыць 5-6 хвілін пры слабым нагрэве. Зняць з агню і даць настаяцца ў плыні 15 хвілін. Пры падачы дадайце масліны, вычышчаныя ад скуркі долькі цытрыны, заправіць смятанай і пасыпаць зелянінай.
|