-200 г свежай сёмгі,
-200 г свежага судака,
-200 г свежай (ці салёнай) асятрыны,
-100 г аліў,
-2 сталовыя лыжкі тамата-пюрэ,
-3-4 белых марынаваных грыба,
- 2-3 салёных агурка,
-1 цыбуліна,
-2 сталовыя лыжкі сметанкавага масла,
-1 сталовая лыжка мукі,
-1 шклянка агурочнага расола,
-1 сталовая лыжка каперсаў,
-чорны перац,
-лаўровы ліст,
-соль па густу,
-1,5-2 л мяснога ці рыбнага булёна.
Дробна парубленую цыбулю пакласці ў рондаль і абсмажыць на масле. Усыпаць у гэты ж рондаль муку, уліць булён і агурочны расол, добранька перамяшаць і давесці да кіпення. Затым дадаць нашаткаваныя грыбы, каперсы, алівы, лаўровы ліст і перац і зноў давесці да кіпення. Пакласці ў рондаль апараныя кавалкі падрыхтаванай рыбы, прыпушчаныя з таматам-пюрэ агуркі і варыць да гатовасці рыбы на слабым агні. Салянка павінна мець светлы, злёгку чырванаваты булён, востры густ, пах рыбы і рэзкіх затавак. У талеркі раскладваюць па кавалку кожнага віду рыбы, заліваюць іх супам, дадаюць кружок цытрыны, зеляніну, масліны. Да салянкі добра падаць расцягаі з рыбай.
|