- хлебны квас - 1 л
- вараная ялавічына, нішчымная свініна ці бараніна, вяндліна, каўбаса - 100 г
- агуркі - 100-150 г
- бульба (вараная) - 2-3 шт.
- зялёная цыбуля (сечаная) - 3-4 ст. л.
- яйка (укрутую) - 1 шт.
- смятана - 2-3 ст. л.
- гарчыца - 1 г. л.
- цукар - па густу
соль - па густу
- кроп (сечаны) - па густу.
Агуркі і вараную бульбу нарэзаць саломкай ці кубікамі. Зялёную цыбулю пасыпаць соллю і размінаць драўлянай лыжкай датуль, пакуль не вылучыцца сок. Яечны бялок пасячы.
Яечны жаўток расцерці на дне міскі з гарчыцай, пасаліць, дадаць смятану і квас, добра размяшаць.
Затым пакласці падрыхтаваную гародніну, сечаны бялок, нарэзанае кавалачкамі мяса. Дадаць соль, цукар і сечаны кроп. Паставіць на холад на 15-20 хвілін.
|