-кефір ці кісляк - 1 л
-варанае мяса (ялавічына, свініна, бараніна) – 150 г
-зялёная цыбуля (сечаная) - 3 ст.л.
-агуркі ці радыска – 150 г
-смятана - 3 ст.л.
-яйка (зваранае ўкрутую) - 1 шт.
-кроп (сечаны) - 1 ст.л.
-цукар,
-соль - па густу.
У кефір пакласці нарэзанае маленькімі кубікамі халоднае адваранае мяса, кавалачкі свежага агурка ці радыскі (можна тое і другое разам), сечанае яйка, смятану.
Сечаную зялёную цыбулю расціраць з невялікай колькасцю солі, пакуль не вылучыцца сок, пасля чаго пакласці яго ў суп.
Заправіць сечаным кропам, соллю і дробкай цукру, патрымаць каля 30 хвілін на холадзе і адразу падаць да стала.
|