-сачавіца зялёная - 1 пакуначак 100 г.;
-бульбачка - 3 шт.;
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.;
-часнык - 1-2 зубка;
-морква - 1 шт.;
-грыбы - 150-200 г;
-грэцкія арэхі - 5-6 штук;
-мушкатавы арэх;
-зеляніна пятрушкі;
-алей;
-соль;
- перац;
-заправы.
• Сварыць зялёную сачавіцу да поўнай гатовасці.
• Пакуль сачавіца варыцца, ёсць час падрыхтаваць астатнія прадукты: нарэзаць саломкай цыбулю, моркву нацерці на буйнай тарцы, грыбы таксама нарэзаць саломкай.
Разагрэйце патэльню з алеем, пакладзіце гародніну ўсю адразу і рыхтуйце на сярэднім агні да мяккасці, можна трохі падрумяніць.
• Ачысціце і нарэжце кубікамі бульбачку. Арэхі трэба здрабніць, я тру іх на тарцы - труцца яны лёгка, і атрымліваецца дробная аднастайная арэхавая дробка.
• Закіпеціце ваду ці гароднінны булён, дадайце бульбачку кубікамі, запраўце мушкатавым арэхам.
Варыце некалькі хвілін, да мяккасці - невялікія кубікі бульбачкі будуць гатовыя хутка. Дадайце гароднінную смажанку.
• Дадайце сачавіцу ў суп, давядзіце да кіпення. Як закіпіць, запраўце часныком і здробненымі грэцкімі арэхамі. Пасыпце пятрушкай.
|