Пры падрыхтоўцы патройнай юхі, у адрозненне ад адзінарнай, робяцца дзве падрыхтоўчыя закладкі. Чацвярную юху не робяць, бо атрымліваецца шмат адыходаў рыбы, ды і юха пачынае прыкметна гаркавіць. Трэба адзначыць, што для патройнай (падвойнай) юхі рыбу трэба трыбушыць і прамываць як мага старанней. Лепш добра прыгатаваць адзінарную, чым сапсаваць патройную.
-400 г свежай воблы,
-400 г судака,
-300 г сяўругі,
-400 г бульбы,
-1 галоўка рэпчатай цыбулі,
-лаўровы ліст,
-перац,
-соль па густу.
Ачысціць, вытрыбушыць і прамыць рыбу. Апусціць у гарачую ваду воблу (вочы ў воблы папярэдне выдаліць). Дадаць соль, перац, лаўровы ліст і парыць, выдаляючы пену. Калі рыба будзе гатовая, выкінуць яе. Затым у кіпячы булён пакласці кавалачкі судака. Пасля таго як судак сварыцца, выкласці яго ў асобны посуд, а булён працадзіць. Ізноў паставіць булён на агонь. Калі булён закіпіць, закласці ў рондаль нарэзаную кубікамі бульбу, а таксама кавалкі сяўругі, дробна нашаткаваную цыбулю і варыць да гатовасці. Пры падачы на стол юху запраўляюць зелянінай. Патройную юху можна прыгатаваць і з любой іншай рыбы.
|