Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ПАТРОЙНАЯ ЮХА

    Пры падрыхтоўцы патройнай юхі, у адрозненне ад адзінарнай, робяцца дзве падрыхтоўчыя закладкі. Чацвярную юху не робяць, бо атрымліваецца шмат адыходаў рыбы, ды і юха пачынае прыкметна гаркавіць. Трэба адзначыць, што для патройнай (падвойнай) юхі рыбу трэба трыбушыць і прамываць як мага старанней. Лепш добра прыгатаваць адзінарную, чым сапсаваць патройную.

     

    -400 г свежай воблы,

    -400 г судака,

    -300 г сяўругі,

    -400 г бульбы,

    -1 галоўка рэпчатай цыбулі,

    -лаўровы ліст,

    -перац,

    -соль па густу.

     

    Ачысціць, вытрыбушыць і прамыць рыбу. Апусціць у гарачую ваду воблу (вочы ў воблы папярэдне выдаліць). Дадаць соль, перац, лаўровы ліст і парыць, выдаляючы пену. Калі рыба будзе гатовая, выкінуць яе. Затым у кіпячы булён пакласці кавалачкі судака. Пасля таго як судак сварыцца, выкласці яго ў асобны посуд, а булён працадзіць. Ізноў паставіць булён на агонь. Калі булён закіпіць, закласці ў рондаль нарэзаную кубікамі бульбу, а таксама кавалкі сяўругі, дробна нашаткаваную цыбулю і варыць да гатовасці. Пры падачы на стол юху запраўляюць зелянінай. Патройную юху можна прыгатаваць і з любой іншай рыбы.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (09.07.2014)
    Праглядаў: 209 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar