- піва - 2 шклянкі
- цукар - 1-2 г.
- мука - 1 г.л.
- яйка - 1 шт.
- малако - 2 ст.л.
- скарынка цытрыны,
-соль - па густу.
У піва кладуць цытрынавую скарынку (ці кавалачак імбіра), ставяць на агонь і даводзяць яго да кіпення. Муку разводзяць у халодным малацэ, ўліваюць у гарачае піва і запраўляюць суп цукрам і соллю. Яйка змешваюць з мукой, дадаюць трохі малака, размешваюць і ўліваюць гэту вадкасць у суп. Кіпяцяць на працягу 5 хвілін і здымаюць з агню. Узбіваюць з некалькімі лыжкамі супу яечны жаўток і ўводзяць запраўку ў гатовы суп.
|