- светлае піва - 3 шклянкі
- сліўкі - 2 шклянкі
- яйка (жаўток) - 3 шт.
- гваздзіка - 3 шт.
- карыца - трохі
- цэдра адной цытрыны
- цукар - па густу
- белыя сухаpы - па густу.
Светлае піва змяшаць з гваздзікай, карыцай, цэдрай цытрыны і невялікай колькасцю цукру, паставіць на агонь. Ўтвараючаеся шумавінне трэба ўвесь час здымаць. Змяшаць сліўкі з жаўткамі. Ўліць у суп і пераставіць яго на маленькі агонь. Варыць, памешваючы да таго часу, пакуль суп не згусне. Зараз можна падаваць на стол, дадаючы ў кожную талерку сухарыкі з белага хлеба.
|