- гарбуз свежы – 650 г
- рыс (белы сярэднезерны) – 70 г
- булён курыны - 5 шклянак
- цыбуля рэпчатая - 100 г
-алей аліўкавы - 2 ст.л.
- соль (па густу) - 1/2 г.л.
- перац чырвоны чылі (молаты) - 1/4 г.л.
- часнык - 2 зубчыка
- перац чорны (молаты) - па густу
- лаўровы ліст - 1 шт.
- чабор (сушоны здробнены) - 1/2 г.л.
- сліўкі (10%) - 20 мл.
Ачысціце гарбуз і выдаліце яго асяродак. Мякаць нарэжце кубікамі 2х2 см і адстаўце ў бок. Дробна нашаткуйце цыбулю і часнык; здрабніце лісце чабора. Разагрэйце алей ў адным з рондаляў і пасеруйце цыбулю да мяккасці 3-4 хвіліны.
Дадайце часнык і чабор і пасеруйце яшчэ 1 хвіліну. Затым дадайце кавалачкі гарбуза, булён, чырвоны перац, лаўровы ліст і палову рысу. Давядзіце суп да кіпення, здымаючы пену, якая з'яўляецца.
Паменшыце агонь да мінімальнага значэння і варыце, накрыўшы рондаль вечкам, каля гадзіны датуль, пакуль гарбуз не стане вельмі мяккім. Тым часам, у рондаль з кіпячай вадой дадайце другую палову рысу, пасаліце і варыце на павольным агні 12-15 хвілін.
Адкіньце рыс, апаласніце цёплай вадой і зноў адкіньце. Раздрабніце ў кухонным камбайне гарбузовы суп да пюрэпадобнага выгляду. Дадайце адвараны асобна рыс, сліўкі па густу.
Пасаліце і паперчыце суп; падавайце на стол у супніцы ўпрыгожаным свежай зелянінай і, па жаданні, грэнкамі з часныком
|