-капуста - 40 г.
-бульба - 100 г.
-морква - 20 г.
-пятрушка - 30 г.
-салера - 10 г.
-цыбуля рэпчатая - 20 г.
-цыбуля-парэя - 20 г.
-агуркі салёныя - 30 г.
-маргарын сталовы - 10 г.
-смятана - 10 г.
-зеляніна
Расольнік дамашні падрыхтоўваюць на мясным булёне з ялавічынай, свінінай, баранінай, а таксама на рыбным булёне ці на вадзе. Капусту, карэнні і цыбулю нашаткаваць. Карэнні і цыбулю спасераваць на тлушчы. Агуркі нарэзаць гэтак жа, як для расольніка маскоўскага, а бульбу - долькамі ці брусочкамі. У кіпячы булён ці ваду пакласці свежую белакачанную капусту, давесці да кіпення, дадаць пасераваныя карэнні, бульбу, агуркі і працягваць варыць яшчэ 20-25 хвілін. За 5-10 хвілін да канчатка варкі пакласці соль і заправіць суп кіпячоным працэджаным агурочным расолам. Падаваць са смятанай і зелянінай.
|