- кальмары адвараныя - 50 г
- агуркі салёныя - 2 шт.
- капуста свежая - 1/5 невялікага качана
- масла сметанкавае - 1 ст.л.
- бульба - 2-3 клубня
- смятана - 1 ст.л.
- морква - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- корань пятрушкі - 10 г,
-зеляніна,
-перац духмяны гарошкам,
-лаўровы ліст,
-соль - па густу
Ў кіпячую ваду пакласці нашаткаваную капусту і нарэзаную долькамі бульбу, а праз 5 хвілін - абсмажаныя кубікі карэнняў і рэпчатую цыбулю. За 5-10 хвілін да канца варкі дадаць вараныя кальмары, папярэдне нарэзаныя, спецыі, прыпушчаныя салёныя агуркі (без скуркі), лаўровы ліст, духмяны перац гарошкам, соль. Гатовы расольнік разліць па талерках, падаць са смятанай і дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі ці кропу
|