-3-4 салёных агурка,
-клубень бульбы,
-1 морква,
-1 рэпа,
-0,5 шклянкі рысу,
-корань пятрушкі,
-2 цыбуліны,
-цыбуля-парэя,
-3 лаўровых ліста,
-пучок кропу,
-пучок пятрушкі.
Бульбу памыць, нарэзаць кубікамі і кінуць у рондаль з кіпенем. Моркву і пятрушку нашаткаваць і пакласці ў рондаль, услед за імі і рэпу, нашаткаваную саломкай. Зеляніну цыбулі-парэі дробна нарэзаць і ўвесці ў расольнік. Белы стрыжань цыбулі-парэі нарэзаць вельмі тонкімі кольцамі і таксама пакласці ў суп. Агуркі ачысціць ад лупіны і разрэзаць уздоўж на 4 часці. Дробна нашаткаваць агуркі і ўвесці ў расольнік. Сцеблы рэзкай зеляніны нарэзаць крупкай і пакласці ў рондаль, зняты з агню. Даць настаяцца пад вечкам.
|