-салака – 350 г
-бульба - 2-3 шт.
-смятана - 2 ст.л.
-масла сметанкавае - 2 ст.л.
-пярлоўка - 1.5 ст.л.
-вада - 1.5 л
-морква - 1 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-агуркі салёныя - 1 шт.
-лаўровы ліст - 1 шт.
-перац чорны (молаты) - па густу
-пятрушка (зеляніна) - па густу
-цыбуля зялёная - па густу
-соль - па густу.
Груцу прамыць і адварыць у вадзе на працягу 15 хвілін. Загадзя абсмажыць у масле цыбулю, апусціць яе ў суп разам з нарэзанай саломкай морквай і нарэзанай кубікамі бульбай. Варыць 10-15 хвілін, затым пакласці ў суп рыбу, вычышчаную ад костак, нарэзаны салёны агурок, чорны молаты перац, лаўровы ліст і соль. Варыць яшчэ 10 хвілін на павольным агні. Пры падачы пакласці ў расольнік смятану і пасыпаць кожную порцыю дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі і цыбулі.
|