-300 г пятрушкі (карэнні),
-200 г пастарнака (карэнні),
-100 г салеры (карэнні),
-2 цыбуліны,
-200 г цыбулі-парэі,
-130 г шчаўя,
-130 г шпінату ці салаты,
-3-4 салёных агурка,
-50 г сметанкавага масла,
-1,8 л курынага булёна,
-соль,
-зеляніна,
- спецыі,
-перац гарошкам,
-лаўровы ліст.
Для льезона:
-350 мл малака,
-3 яечных жаўтка.
Прыгатаваць булён з курыцы. У кіпячы булён пакласці вычышчаныя і саломкай нарэзаныя салёныя агуркі. Праз 10-15 хвілін дадаць пасераваныя на сметанкавым масле белыя карэнні і цыбулю і варыць яшчэ 15-20 хвілін. Пасля гэтага ўліць пракіпячоны , працэджаны агурочны расол, пакласці здробненае лісце шчаўя, шпінату ці салаты, спецыі, соль і давесці да кіпення. Гатовы расольнік заправіць льезонам і сметанкавым маслам.
Падрыхтоўка льезона: жаўткі яйкаў развесці кіпячоным і астуджаным да 60-70°С малаком і выгрэць, увесь час памешваючы (не дапушчаючы кіпення), да загусцення. Пасля ўводзін льезона суп не кіпяціць (інакш яйка згорнецца)
|