- ныркі - 70 г
- агуркі салёныя - 3 шт.
- расол агурочны - 2 ст.л.
- бульба - 2 невялікіх клубня
- морква - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- корань пятрушкі - 10 г
- корань салеры - 10 г
- крупа пярловая - 1 ст.л.
- зеляніна кропу, пятрушкі і салеры - па густу
- смятана - 1 ст.л.
- масла сметанкавае - 1 ст.л.
- лаўровы ліст,
-перац чорны гарошкам,
-перац духмяны гарошкам,
-соль - па густу
Ныркі добра прамыць, заліць вадой і пакінуць на некалькі гадзін. Затым ваду зліць, перакласці ныркі ў рондаль, заліць халоднай вадой, варыць 5-10 хвілін, яшчэ раз зліць ваду, прамыць амаль халоднай вадой, закласці ў кіпень (каля 1.5-2 шклянкі), праварыць 30 хвілін, дадаць нарэзаныя карэнні, распараныя крупы, праз 10-15 хвілін - кубікі бульбы, дробна нарэзаную цыбулю і варыць да гатовасці бульбы на ўмераным агні.
Затым пакласці падрыхтаваныя агуркі (без насення і скуркі), заправіць па густу соллю і агурочным расолам, увесці спецыі і варыць 10-15 хвілін, пасля чаго, пераканаўшыся ў гатовасці нырак, дадаць зеляніну і варыць яшчэ 3 хвіліны. Гатовы расольнік разліць па талерках, дадаць смятану і зеляніну.
|