-ныркі - 70 г,
-агуркі салёныя - 50 г,
-расол агурочны - 20 г,
-бульба - 40 г,
-морква - 15 г,
-цыбуля рэпчатая - 25 г,
-корань пятрушкі -10 г,
-корань салеры - 10 г,
-крупа пярловая -10 г,
-зеляніна кропу, пятрушкі і салеры - 5 г,
-смятана - 20 г,
-масла сметанкавае - 10 г,
-лаўровы ліст,
-перац чорны гарошкам,
-перац духмяны гарошкам,
-соль.
Падрыхтаваныя ныркі закласці ў кіпень (350-400 мл), праварыць 25-30 хвілін, дадаць нарэзаныя карэнні, распараныя крупы, праз 10-15 хвілін - бульбу, дробна нарэзаную цыбулю і варыць да гатовасці бульбы на ўмераным агні.
Затым пакласці падрыхтаваныя агуркі, заправіць па густу соллю і агурочным расолам, увесці рэзкія затаўкі і варыць 10-15 хвілін, пасля чаго, пераканаўшыся ў гатовасці нырак, дадаць зеляніну і варыць яшчэ 3 хвіліны. Смятану пакласці ў талерку з расольнікам пры падачы на стол.
|