-250-300 г нырак
-3 салёных агурка
-0,5 шклянкі агурочнага расола
-2 - 3 бульбіны
-1 морква
-1 цыбуліна
-2 ст. лыжкі груцы
-1 ст. лыжка кропу
-1 пятрушка (корань і зеляніна)
-1 салера (корань і зеляніна)
-3 лаўровых ліста
-6 гарошын чорнага перцу
-2 гарошыны ямайскага (духмянага) перцу
-100 г смятаны
Падрыхтоўка нырак. Ныркі абрэзаць ад плёнак і тлушчу, замачыць у вадзе на 6 - 8 гадзін, змяняючы ваду, адварыць на працягу 20 - 30 хвілін у кіпені, выняць, нарэзаць невялікімі лустачкамі.
Падрыхтоўка круп. Крупу прамыць халоднай вадой, заліць кіпенем у сатэйніку і паставіць распарвацца на 30 - 45 хвілін, змяняючы кіпень.
Падрыхтоўка агуркоў. З агуркоў зрэзаць скуру, заліць яе 1 - 1,5 шклянкамі кіпеню і пракіпяціць на слабым агні 10 - 15 хвілін, затым адкінуць выварыўшуюся скурку. У расол апусціць мякаць агуркоў, разрэзаных уздоўж на 4 часці, а затым папярок на дробныя долькі, прыпусціць яшчэ на працягу 10 хвілін.
Варка расольніку. Падрыхтаваныя ныркі пакласці ў 1,5 л кіпеню, праварыць каля 30 хвілін, дадаць нарэзаныя саломкай карэнні (моркву, пятрушку, салеру), падрыхтаваныя крупы, праз 10 - 15 хвілін - бульбу, дробна нарэзаную цыбулю і варыць на ўмераным агні да гатовасці бульбы.
Затым дадаць падрыхтаваныя агуркі, паспрабаваць, ці досыць пасолены булён, даліць, калі трэба, расол ці падсаліць, увесці рэзкія затаўкі і працягваць варыць яшчэ 10 - 15 хвілін, пасля чаго, пераканаўшыся ў гатовасці нырак, заправіць рэзкай зелянінай і пагатаваць яшчэ 3 хвілін. Смятанай заправіць пры падачы на стол
|