Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    РАСОЛЬНІК МЯСНЫ

    -250-300 г нырак

    -3 салёных агурка

    -0,5 шклянкі агурочнага расола

    -2 - 3 бульбіны

    -1 морква

    -1 цыбуліна

    -2 ст. лыжкі груцы

    -1 ст. лыжка кропу

    -1 пятрушка (корань і зеляніна)

    -1 салера (корань і зеляніна)

    -3 лаўровых ліста

    -6 гарошын чорнага перцу

    -2 гарошыны ямайскага (духмянага) перцу

    -100 г смятаны

     

    Падрыхтоўка нырак. Ныркі абрэзаць ад плёнак і тлушчу, замачыць у вадзе на 6 - 8 гадзін, змяняючы ваду, адварыць на працягу 20 - 30 хвілін у кіпені, выняць, нарэзаць невялікімі лустачкамі.

    Падрыхтоўка круп. Крупу прамыць халоднай вадой, заліць кіпенем у сатэйніку і паставіць распарвацца на 30 - 45 хвілін, змяняючы кіпень.

    Падрыхтоўка агуркоў. З агуркоў зрэзаць скуру, заліць яе 1 - 1,5 шклянкамі кіпеню і пракіпяціць на слабым агні 10 - 15 хвілін, затым адкінуць выварыўшуюся скурку. У расол апусціць мякаць агуркоў, разрэзаных уздоўж на 4 часці, а затым папярок на дробныя долькі, прыпусціць яшчэ на працягу 10 хвілін.

    Варка расольніку. Падрыхтаваныя ныркі пакласці ў 1,5 л кіпеню, праварыць каля 30 хвілін, дадаць нарэзаныя саломкай карэнні (моркву, пятрушку, салеру), падрыхтаваныя крупы, праз 10 - 15 хвілін - бульбу, дробна нарэзаную цыбулю і варыць на ўмераным агні да гатовасці бульбы.

    Затым дадаць падрыхтаваныя агуркі, паспрабаваць, ці досыць пасолены булён, даліць, калі трэба, расол ці падсаліць, увесці рэзкія затаўкі і працягваць варыць яшчэ 10 - 15 хвілін, пасля чаго, пераканаўшыся ў гатовасці нырак, заправіць рэзкай зелянінай і пагатаваць яшчэ 3 хвілін. Смятанай заправіць пры падачы на стол

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (20.07.2014)
    Праглядаў: 196 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar