-ялавічына - 300 г
-бульба - 3 шт.
-крупа пярловая - 150 г
-морква - 1 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-агуркі салёныя - 2 шт.
-перац чорны молаты - па густу
-смятана - 2 ст. л.
Бульбу, моркву, цыбулю ачысціць, вымыць і нарэзаць дробнымі кубікамі. Салёныя агуркі ачысціць ад скуркі і нашаткаваць. Груцу перабраць, прамыць, адварыць да паўгатовасці.
Сварыць булён з ялавічыны, дадаць бульбу, давесці да кіпення, пакласці пярлоўку, варыць на слабым агні 7-8 хвілін.
Падсмажыць на алеі моркву, цыбулю і нашаткаваную зеляніну, выкласці ў расольнік. За 5 хвілін да канчатка варкі пакласці салёныя агуркі, дадаць соль і перац. Перад падачай на стол расольнік заправіць смятанай і ўпрыгожыць галінкай зеляніны.
|