-морква - 1 шт.
-салёныя агуркі - 4 шт.
-салера (корань) – 50 г
-цыбуля-парэя - 1 шт.
-кроп (сечаны) - па густу
-бульба - 4 шт.
-лаўровы ліст - 1 шт.
-рыс - 1/2 шклянкі
-соль - па густу.
Закіпяціць 1,5 л вады, пасаліць па густу. Бульбу, моркву і корань салеры ачысціць, нарэзаць кубікамі сярэдняга памеру і пакласці ў рондаль з кіпячай вадой. Рыхтаваць 7 хвілін. Дадаць рыс.
Цыбулю-парэю старанна вымыць. Зялёную частку нарэзаць невялікімі квадратамі, белую - тонкімі кольцамі. Дадаць у суп і рыхтаваць 3 хвіліны. Агуркі ачысціць ад лупіны, нарэзаць і ўвесці ў расольнік.
Давесці суп да кіпення, паменшыць агонь і рыхтаваць 10 хвілін. Зняць з агню, дадаць нарэзаную зеляніну, заправіць соллю і перцам па густу. Накрыць вечкам і даць настаяцца 7 хвілін.
|