-15 яршоў,
-400 г судака,
-400 г свежай (свежамарожанай) асятрыны,
-400 г салёнай рыбы (сяўруга, асятрына, бялуга),
-10-15 ракаў,
-4 кораня пятрушкі,
-5 салёных агуркоў,
-2 ст. лыжкі мукі,
-агурочны расол,
-соль,
-перац - па густу,
-1 ст. лыжка тамата-пюрэ,
-1 пучок кропу.
Яршоў скласці ў марлю, завязаць яе ў вузельчык і апусціць у рондаль з вадой. Дадаць корань пятрушкі, соль і сварыць юху. Калі юха сварыцца, выдаліць з яе марлю з яршамі і працадзіць.
Затым сварыць у ёй парцыённыя кавалкі буйнай рыбы. Звараную рыбу перакласці ў халодную падсоленую ваду.
Салёную рыбу сварыць асобна. У разагрэтым рондалі абсмажыць муку, развесці яе гарачым агурочным расолам, давесці да кіпення, дадаць у рыбны булён і яшчэ раз закіпяціць.
Затым пакласці ў рондаль гарнір: кавалкі адваранай рыбы, прыпушчаныя з таматам да мяккасці агуркі, вараныя ракавыя шыйкі. У талеркі з расольнікам пакласці кроп.
|